طريقة عمل العاشوره المصريه مكونات العاشوراء : 1/2 كيلو غله مقشوره 2 لتر حليب كامل الدسم 1/2 كيلو سودانى مقشر كوب بشر جوز الهند كوب زبيب مكسرات حسب الرغبه سكر حسب الحاجه فانيليانشا <a name=\'more\'></a>طريقة عمل العاشوره:ننقع الغله او القمح المقشور بعد غسله فى مياه لمده 5 ساعاتفى حله على النار بها ماء ليغلىيتم تصفيه الغله من الماء ثم وضعها فى الماء المغلى وتترك لمده نصف ساعه بعد غليان المياه بالقمحتترك بعد ذلك 6 ساعات حتى تشرب الغله المياه وتبدا الحبوب تفتحبعد ذلك نضع مياه على الغله المفتحه ونغليها لمده ربع ساعهثم نتركها بعد ذلك لتبردبعد ما الغله تبرد نضربها فى الخلاط عشان نفتت الحبوب لقطع اصغر مع وضع ماء فى الخلاط عشان السكين يمشى معانا وقت الضرببعد ضرب الكميه الموجوده معانا فى الخلاط توضع فى حله كبيره على النار وتترك لتغلى وبعد الغليان يوضع اللبن 2 لتر ولازم يكون اللبن بخيره يعنى متشالش منه القشدهيترك اللبن والقمح ليغلى مع استمرار التقليب كل دقيقتين عشان الغله متلزقش فى الحلهبعد الغليان يوضع السودانى والزبيب وبشر جوز الهند مع التقليب جيدا وتترك لتعود للغليانيوضع السكر حسب الرغبه فى التحليه والفانيليا بعد ذلك نربط كل المكونات بالنشا نضع كوب ماء مذاب فيه 4 معالق نشا ويضاف سرسوب فى الخليط حتى يعقد معنا ولو لقتيه لسه خفيف حتحطى نشا حسب مانتى شايفه الخليط قدامك يترك النشا على النار لحد مايستوى ونعرف كده من الفقاقيع اللي بتطلع وقت الغليانتغرف العاشوره فى الاطباق وتزين بالمكسرات وجوز الهند والزبيب حسب الرغبه. تقدم العاشوره بارده وبالف هنا وشفا موسم العاشوره فى شهر محرم
https://archive.janatna.com/